31 december

Hej. Nu har jag inte skrivit sen i tisdags, men jag har varken suttit vid datorn eller haft någon lust med att skriva någonting. Men jag var i alla fall på stan hela dagen igår med Amanda och vi träffade även linnéa. Sen när jag kom hem la jag lite pussel med mamma och Ida och efter det var det middag och sen tv tittande.
Ikväll ska jag till stan och vara med Linnéa, Elin och Amanda. Det blir skoj!!

stan igen

Hejsan. Idag åkte jag och Ida in till stan med mamma, vi var där redan tio så det var lite folk och väldigt lugnt men vi hittade ändå inget vi ville köpa. Det sög ju eftersom man hade tänkt hitta lite nu när det är rea överallt. Sen när vi var less på stan så gick vi till något japan ställe och åt lunch, det var mumsigt och vi blev riktigt mätta.
Nu sitter jag här och pratar med mina vänner om nyår. Vi hittar nog på något skoj!

stan

Hej. Idag vaknade jag vid 12 då klev jag upp, åt frukost, klädde på mig och sen åkte jag med Ida in till stan. Det var smockat med folk och jag orkade inte springa runt så mycket så jag köpte det jag skulle och sedan väntade jag på att Ida skulle bli klar med sitt.
Sen ikväll åker jag till födelsedagsbarnet och firar!

Pussel

Hejsan. Idag har jag, byggt pussel, byggt pussel, kollat på någon svartvit film, byggt pussel, ätit godis och byggt ännu mer pussel. Pusslet är i alla fall klart nu och det blev jättefint!! Nu sitter jag och kollar på tvn eftersom det inte finns något pussel att bygga.
Imorgon ska jag kanske in till stan och springa omkring på mellandags rean och köpa lite smått och gott. Sen på kvällen ska jag hem till Sanna för hon fyller år och ska bjuda på tårta, så jag ska bland annat köpa en liten present till henne när jag är på stan. Hehehehe!!

Wasgij

Nu är julen över! Gårdagen var mysig, maten var god, många bra julklappar, vann flest paket på julklappsspelet och risalamaltan var mumsig på slutet. När moffa hade åkt hem så började jag och mamma att lägga wasgij-pussel för det tycker vi är kul, men vi slutade efter ett tag när ögonen höll på att fara igen. Så imorse fortsatte vi med pusslet och blev klar med det ganska fort. Ikväll tror jag vi börjar med ett större pussel som vi hittade under granen igår. Det ska bli skoj!
Igår och idag har vi byggt vad dessa människor ser.
Ikväll ska vi bygga hur denna bild kommer se ut i framtiden.
Det som är så roligt med Wasgij-pussel är att man inte bygger det man ser på paketets framsida, man ska bygga det som människorna ser eller hur framtiden blir. Det är superskoj om man gillar att bygga pussel.

julkalendern

Nu har jag precis kollat på sista avsnittet av julkalendern och ska nu gå och väcka pappa och sedan koka lite kaffe.

GOTT NYTT JUL!!

Meen nu äreh huulafton! Som min syster sa när var kanske tre år. Gulligull på henne, hon ligger faktiskt och sover nu och det är ju lite tråkigt. Jag har kollat i julstrumpan och där hittade jag två paket, jag öppnade dom direkt och de innehöll en tidning, marabou frukt och mandel och lookolook-godis. Mumma!!

Dålig bild, men såhär ser våran gran ut


Jag får lite lust att slänga mig in under granen för att öppna alla paket som ligger där men då blir det ju tråkigt ikväll om man inte har någor att öppna. Jag skiter alltså i det! Plus att vi ska ju spela julklappsspelet och det längtar jag nog mest till just nu..






natti

Nu tror jag att jag ska stänga ner datorn, ta på sovkläder, borsta tänderna och sedan kanske jag går och lägger mig. Är ganska trött efter denna tunga dag, hahaha! Nerå, men jag är lite trött och har ändå inget att göra.

juletid

Hejsan. Nu är det bara några timmar kvar till den 24 december, tiden har gått jätte fort och jag har fortfarande inga riktiga julkänslor men dom kommer nog krypandes inatt. Granen står i alla fall klädd med några klappar under, alla har inte kommit dit än eftersom alla inte är klar med inslagningen. Jag längtar i alla fall tills man får öppna alla julklappar och sedan längtar jag till julklappsspelet också, för det är så mysigt och roligt.

Mitt och Idas bounty-godis som vi gjorde igår.


Idag har jag jobbat på Clas Ohlsson med att packa varor till kunderna. Det gick bra men jag fick lite skärsår efter alla papp-påsar jag stoppade ner saker i. När jag kom hem från jobbet så hjälpte jag till att städa lite och sedan smakade vi på julskinkan som mamma gjorde idag.

bounty

Tillverkade nyss bounty med min kära syster Ida. Dom blev riktigt goda men jag har tyvär ingen bild men Ida tog en massa kort så det kanske kommer upp någon senare. Vi lyssnar på julmusik, mamma lägger in sillen och snart ska granen kläs. Hoppas julkänslorna kommer krypande under tiden, jag har ju inga ännu!

magkatarr

Åt frukost för en stund sedan och nu mår jag illa igen. Jobbigt!! Ska i alla fall inte låta magkatarren övergå till magsår, det låter som att det skulle göra jätte ont. Vad vet jag som aldrig haft magsår? Ingenting faktiskt..

22 december

Hejsan. Jag har nyss klivit upp och sitter nu här och mår illa. Mamma tror att jag har fått magkatarr och det är väl inte omöjligt. Ska väl gå och ta mig lite fil med apmycket socker snart, sägs att det ska vara bra mot magkatarr. Hoppas det funkar också för det är oskönt att må illa och ha ont i magen.

Idag ska jag bara ta det lugnt och sen ikväll bär det av på dm-match mot JIB. Det kan ju bli riktigt spännande faktiskt, hoppas på vinnst i alla fall.

Jullov

Det är ju faktiskt jullov nu och jag har fortfarande inga julkänslor, hur ska detta gå? Julafton är på fredag och jag känner ingen lycka över det. Aja, den kommer nog på torsdagkväll kanske. Hoppas på det i alla fall, annars är det ju inte så roligt med jul.. Snart ska jag äta middag och efter det ska jag byta om för att sedan åka på den första träningen på två veckor. Hoppas det går bra, jag har ju fortfarande ont i halsen men det överlever jag nog. Bara det inte blir värre!

kallt

Hejsan. Igår var det städning på bageriet och det var tråkigt sen hade vi dans på idrotten och det gick ganska bra men det var också tråkigt. Jag åkte hem med pappa, åt middag, packade, åkte med Ida till frösön och var med Elin, Amanda och Linnéa. Jag sov även över hos Elin.

Idag började vi klockan tio och då var vi uppe på bageriet med tvåorna och treorna och hade någon tipsrunda och åt en massa julgodis och drack glögg och julmust. Sen gick vi ner på skolan och åt lunch och efter det så var det en julkonsert. Den var riktigt bra!! Sen åkte jag hem med min syster och nu sitter jag här och fryser.

godkväll

Hejsan. Klev upp vid tio idag och åt en äggmacka, sen började jag städa hyllorna i vardagsrummet men när mamma satt sig för att kolla på skidor så fick jag inte städa någe mer för då känner hon sig lat. Jag satt mig också och kollade på skidorna och efter ett tag ringde telefonen och jag blev frågad om jag kunde komma till stan och vara med på matchen mot JIB och jag sa att jag kunde vara med så mycket jag orkade eftersom jag varit sjuk och inte tränat på två veckor. Jag fick i alla fall poäng i allt, ett mål, ett ass och en utvisning. Men vi förlorade och det var ju mindre kul!

Nu har jag precis ätit middag och ska väl bara ta det lugnt så att jag orkar med städningen på bageriet imorgon. Jobbigt köndes det och sen är det dans på idrotten och jag hatar att dansa...

julkänslor?

Nu hoppar jag i duschen. Har ätit frukost för en liten stund sedan och väntar fortfarande på att familjen ska vakna, dom kanske vaknar under tiden jag duschar. Sen kommer mamma hem och då blir det nog julpyntning här hemma, hoppas julkänslorna kommer då!!

morning

Morgon. Klockan är tjugo i tio och jag undrar vad jag gör här? jag borde ju sova, åtminståne till halv elva om inte ännu längre. Men Lake kom ju och väckte mig och sen kunde jag inte somna om för jag fick ett hostanfall. Allt är Lakes fel men det gör inget. Han är lika söt ändå!



Idag ska jag i alla fall kolla på julkalendern, äta frukost, duscha, städa lite, visa pappa mina nya kläder och gosa lite med kissarna. Det är väl bara att börja på en gång, fast jag kan ju inte börja städa innan resten av familjen har klivit upp för då väcker jag ju dom och det vill jag inte.

karusellen är klar!!

Nu är jag helt klar med min pepparkakskarusell. Men tyvär så har jag ingen bild på karusellen men det kanske kommer upp någon senare om Ida kanske tar något fint kort eller så, hon har i alla fall lovat att ta kort på den. Blev hyffsat nöjd till slut i alla fall.

Jag har även hunnit med att slå in alla julklappar så jag slipper att stressa med det. Det kännsi riktigt skönt att vara klar med allt sånt, men jag har fortfarande inte fått några julkänslor. Men julkänslorna kanske kommer när tomtarna och alla röda dukar åker fram. Hjälper nog mamma med det imorgon.

17 december

Hallå. Idag har jag bara haft en lektion så jag slutade tjugo i elva. Jag satte ihop mitt pepparkakshus och garnerade det lite men det var inte tillräckligt för jag hade inget godis att garnera med. Jag tog hem huset så jag har fortsatt att garnera det lite nu här hemma. Det blir ganska fint faktiskt! Hehe.. När jag slutat skolan så åkte jag och Olivia ner på stan och jag köpte de där kläderna jag skrev om igår. Hittade även ett par svarta byxor som jag också köpte. Nöjd blev jag i alla fall.

grejs

Hejsan. Idag har jag varit på skolan, hållt tal om min katt på engelskan, ätit risgrynsgröt och massa annat tråk. Efter skolan åkte vi till Rusta och köpte lite grejs, sen åkte vi till stan och gick omkring en massa och kollade på kläder. Hittade två tröjor på Bikbok som jag ska köpa imorgon. Sen har jag varit med Olivia, Elin och Amanda och kom hem för ett tag sedan.

Nu sitter jag och kollar på missade avsnitt av julkalendern. Kulkul!!

engelska tal

Hejhej. Idag har jag haft sovmorgon till tio över tio, då började svenskan sen hade jag block, lunch och matte. När dagen var slut åkte jag ner på stan med Olivia, Elin, Linnéa och Amanda. Jag köpte de sista julklapparna och sedan tog jag, Elin, Olivia och Amanda en fika på törners. Sen åkte jag hem.

Nu sitter jag här och pluggar för fullt. Har skrivit en läxa om parasiten som drabbat Östersund och nu ska jag fortsätta med engelska läxan. Ska hålla ett tal om min lilla katt imorgon och är jättenervös eftersom jag hatar att prata inför folk, speciellt på engelska. Aja, får väl se hur det går imorgon. Jag hoppas på bra i alla fall!!

förlorare...

Halloj! Idag stod jag i butiken med Olivia. Det gick riktigt bra, sålde för över 3000 kr. Men vi brände även sönder en tants väska, eller det var ju egentligen hennes eget fel men hon lät som att hon tyckte att det var vårt fel för att vi hade gjort det lite mysigt med ljus och så. Aja, hon fick en påse lussekatter som skadestånd. Hehehe! Nu ska jag snart fika lite grann med mamma och pappa. Vi kanske spelar någon omgång med yatzy också, känner att jag måste vinna någonting eftersom jag förlorade mot Ida på våran brottningsmatch i söndags. Känner mig som en riktig förlorare!!!

Elinpelin

Hejsan. Inatt sov jag hos Elin och det var skoj. Jag kom dit kvart i nio och möttes av en jättesöt katt i trappuppgången. Jag sa "hej kissen" men vågade inte hälsa eftersom den kunde ju ha varit elak. När jag kom in i Elins lägenhet så sa jag att jag sett den söta katten så vi gick ner för att kolla om den var kvar, den låg där så söt och vi klappade den jättemycket och den var så gosig och hoppade upp i mitt knä en stund men sen gick vi upp till Elin igen och lämnade katten där nere. Vi kokade ägg, kollade på Beck och slogs lite.

Imorse vaknade vi av väckarklockan tre gånger men ingen klev upp för vi somnade om hela tiden. Tillsist ringde Elins mobil och konversationen löd:

Linnéa - "när kommer ni till kyrkan?"
Elin - "vi ska ta bussen som går tio i"
Linnéa - "tio i?"
Elin - "jaaa, tio i åtta!"
Linnéa - "Alltså nu?!"
Elin - "men va? vad är klockan?"
Linnéa - "tio i"
Elin - "OJ!! vi har försovit oss... HEJDÅ!!!!!!"

Vi kom i alla fall till kyrkan i tid, men vi missade den bussen vi tänkte ta. Luciatåget startade typ fem minuter efter att vi hade kommit in i kyrkan. Så det var ju bra, hehehe!

Slagsmål i vårt hus!!

Nu sitter jag här och är riktigt törstig. Ida och jag har fajtats och hon vann för hon gjorde bensax på mig så att jag inte kunde komma nån vart. Det var lite skoj, fast mindre skoj att hon stoppade in en massa hår i min mun för att hon vet att jag hatar det och jag hade inga händer fria så att jag kunde ta bort håret. Dumma Ida!!!

inte gott

Alla ligger och sover till och med katterna. Det är tråkigt att äta frukost ensam, allt är tråkigt just nu.. Man vill ju inte väcka människorna heller, dom måste ju få sova så länge dom vill. Bara för att jag vaknar tidigt och kliver upp på en gång så behöver ju inte dom andra göra samma sak.

Jag gjorde ju skumtomtefudge igår och jag blev jättebesviken, jag hade väntat mig en god skumtomtesmak men fick jag det? NEJ, den smakade typ ingenting förutom sött äckelgodis. Ska aldrig mer göra dom äckliga fudgarna. Varken jag, mamma eller Ida tyckte att dom var goda. Men pappa äter ju allt så han fick dom av mig.

Julmusik och plugg

Hejsan. Jag har nyss klivit upp och sitter nu och lyssnar på lite julmusik och ska plugga lite till idrottsprovet som är imorgon. Sen ska jag väl fortsätta städa på mitt rum eftersom det inte hände så mycket där igår. Senare idag tror jag att jag åker till frösön för att vara med Elin och Amanda. Hade även tänkt att sova hos Elin då, skoj!!

Harry Potter och dödsrelikerna var en bra film men jag vet inte riktigt om det var den bästa eller ej för det var superdupermegalänge sen som jag såg någon av de andra filmerna. Men huvudsaken var väl att den var bra och nu vill jag se den andra delen och veta vem/vilka som dör då..

Harry Potter och dödsrelikerna

Nu har jag ätit middag och kollar nu på Narnia som går på tvn. Det var typ flera år sedan jag såg den filmen, så jag minns inte så mycket av vad som händer i filmen. Spänannde kan man ju säga att det är i alla fall!



kvart över nio ska jag på bio, Harry Potter och dödsrelikerna. Det ska bli spännande, höhöhö!!

iPad

Hejsan. Igår skrev jag ingenting. Men jag orkade faktiskt inte sätta mig vid datorn när jag kom hem. Först var jag på skolan, sen gick jag på stan och sen när jag kom hem så gick jag och la mig för att jag hade så ont i huvudet och sen när jag vaknade mådde jag fortfarande inte så bra. Det kändes som att huvudet skulle sprängas och som att jag hade feber så jag gick och la mig ganska snabbt igen. Men idag mår jag bättre igen.

Idag har jag hunnit med, frukost, en dusch, början på städning, massa musik, tävlat om två iPads på onoff och satt mig här. Men snart ska jag väl återgå till städningen, vilket är det tråkigaste som finns i hela universum!!



Var med och tävla själv. tryck på länken nedan!!
http://shop.onoff.com/Startsida.aspx

match

Nu ska jag iväg för att kolla på matchen!

tappad

Hej. Nu är jag hemma från skolan och har precis fikat lite. Idag har jag haft prov och det kändes riktigt bra faktiskt, får väl hoppas att det var bra också. Hahaha! Sen tappade jag bort mina nycklar och sprang omkring och leta efter dom men efter ett tag så hittade jag dom i bakfickan konstigt nog.. Varför låg dom där liksom?

Ikväll ska jag åka och kolla på när krokom spelar mot brunflo och jag hoppas på att krokom vinner såklart. Kom även på att jag kanske kan träna på tisdag ändå, för jag har ju vilat sen i söndags även fast skolsköterskan sa att jag skulle vila en vecka igår. Men jag räknar från måndagen.

tovor

Sitter och lyssnar på julmusik och funderar på att gå och borsta ut den feta tovan som har bildats efter att ha haft utsläppt hår och scarf hela dagen. Ska fan aldrig ha så mer!! Hatar tovor och är håröm som jag vet inte vad.. Stackars mig. Men jag fixar nog det där med lite balsamsprej om jag får låna av Ida förstås. Borde kanske gå och lägga mig, det vore ju skönt.

Bondegänget.

Kollade på lokala nyheterna för ett tag sedan och dom hade varit på pc och filmat idag och självklart kommer jag och Olivia och traskar in genom dörren till idrottshallen där öppethus var. Kult! Nej inte så värst..

Nu har jag kollat på bonde söker fru och jag tyckte lite synd om Thomas för att alla på hans gård kände att dom ville åka hem men sen visade det sig att en av dem kunde tänkas ge honom en till chans om han ville ha kvar henne. Han var verkligen jätteledsen och satt och grät för han hade hoppats på att hitta kärleken på den sommaren.. Stackarn!


Bondegänget

Om jag vinner

Spelar en runda yatzy med mamma. Kan bli kul!!

öppet hus

Hejsan. Idag var jag till skolsköterskan och hon sa att jag bör avstå från träning i en vecka och att det kan vara på väg att bli en infektion i lungorna. Blir alltså ingen match imorgon och ingen träning nästa vecka. Men om inte lungorna går över så skulle jag gå till hälsocentralen, Det var ju öppet hus idag och vi skulle guida nior upp till bageriet men jag och Olivia behövde bara gå dit en gång. Hahaha, skönt för oss!! vi tyckte att det var så tråkigt så vi åkte ner på stan istället och åt lunch, det blev en kyckling och curry macka. Men sen åkte vi tillbaka till skolan och gick omkring där lite mer, men efter en stund kom Britta och sa att vi fick sluta.

skolsköterskan

Hej. Det blev ingen skolsköterska för mig idag heller, hon hade inte tid förns imorgon så jag ska väl snigla iväg dit imorgon. Får absolut inte glömma bort det nu!!! Det är ju superviktigt att kolla lungorna nu när jag haft ont i cirka två veckor. Vi har även öppert hus imorgon och då ska jag vara guid och följa folket upp till bageriet och visa runt där och sedan ta med dom ner till skolan igen eller så ska jag vara i ett klassrum och ha tävlingar med dem.. Får se hur det blir imorgon!

Fick lite chokladmousse av Ida och Lina för ett tag sedan och den var mycket god tycker jag. Så nu sitter jag och äter mixade hallon som jag fick till moussen. Mums!!

det är nåt som händer

Hej. Idag har man mått si så där, inte helt okej alltså! Mår fortfarande inte bra men det funkar väl, man kan ju inte alltid vara på topp. Aja, mår nog bättre imorgon hoppas jag.

Idag har jag varit på skolan och tråkat... Bakade på morgonen, hade datorkunskap, lunch, engelska och sedan idrott som jag inte ens var med på. Var tvungen att sitta och läsa på några papper och kolla på film istället för att gå till skolsystern och kolla mina lungor. Får väl ta tag i det imorgon istället då, mamma slutar väl aldrig att tjata annars. Hehehe!!

lussekatter

Hejsan. Idag har jag städat lite, bakat lussekatter och lusselängder med Ida. Gott blev det i alla fall och det tyckte mamma och pappa också. Höhöhöhö!!

risalamalta & saftsås

Nu sitter jag, mamma och pappa och kollar på Skavlan och äter lite risalamalta och saftsås. Höhö!!

4 december

Nu är jag hemma från matchen. Vi vann med 10-2 och det var ju bra. Jag spelade inte så jättemycket för mina lungor klarade inte av att anstränga sig så mycket verkade det som. Men det lilla jag spelade gick väl bra förutom andningen då. När vi kom hem från krokom så gjorde mamma mat medans jag gick och duschade. Till middag blev det kycklingfilé, ris och sås. Efter maten kollade jag och pappa på Ice age som gick på tvn och sedan kollade vi på slutet på Kungfu panda. Nu kollar vi på Så mycket bättre.

Imorgon ska jag städa lite och sedan ska jag kanske baka lussebullar med mamma. Det blir mys!!!

Match

Morgon. Nu har jag ätit frukost och bara tagit det lugnt. Snart ska jag klä på mig och åka iväg på innebandy, blir nog inte så mycket spel för min del. Men det kan ju vara skönt nu när jag har ont i halsen och lungorna. Matchen börjar i alla fall 15.30 och vi har samling 14.00 . Hoppas att vi tar hem segern idag!

pepparkakskarusell

Sitter och kollar på idol och har precis skickat iväg min filmrecension till min engelska lärare. Sen ska jag kolla på cirkus Möller och flickorna på klitteholm som är min favorit i det programmet. Jag tycker att idol är ganska segt att titta på nu när dom bara är tre kvar och måste sjunga fler låtar var. Men jag tycker i alla fall att Jay ska vinna!!

Idag började jag även på min pepparkakskarusell som jag gör på estetisk verksamhet. Det kommer nog bli bra, har bara hunnit grädda delarna som jag ska bygga av. Sen ska jag garnera bitarna och limma ihop dem. Finfint! Blir nog klar nästa fredag.

Här är länken till karusellen jag gör:
http://kampanj.milda.se/2010/#/carousel/worlds

Filmrecension

nu har jag kollat klart på Kalle och chokladfabriken och ska nu skriva en recension av filmen och sedan gemföra den med den engelska boken och se om det är mycket som skilljer dem åt, men det tycker jag nog inte. Dem är ganska lika förutom att dom heter annat på den svenska filmen och sedan är inte slutet riktigt lika.

Snart ska vi äta mat och efter det ska jag nog försöka göra så att mina lungor och hals mår lite bättre med en en kopp riktigt varmt te och kanske lite risalamalta. Det vore ju inte helt fel, höhö!!!

filmtajm

Hejhej. Nu har jag kommit hem från skolan och ska kolla på kalle och chokladfabriken och sedan ska jag skriva en recension av den. Fick ju till slut tag på filmen, som tur var!! Skulle även gå till skolsköterskan idag och kolla lungorna men hon var upptagen så jag hann inte med det idag men om jag fortfarande har ont på måndag så får jag väl gå dit då.

läxor och skit

Nu har jag gjort klart datakunskapsläxan och ena engelskaläxan. Den andra engelskaläxan kan jag inte göra eftersom jag inte har kalle och chokladfabriken på film. Linnéa är sjuk och hon har den filmen och Tina är också sjuk och hon har också den filmen. Aja, jag kan ju inte göra så mycket åt saken.. Snart blir det träning ändå, jag ska kolla om det gör ont om jag anstränger mig och imorgon ska jag gå till skolsköterskan och be henne lyssna på mina lungor.

2 december

Hejsan. Jag har inte skrivit sen i måndags, men jag har inte haft tid till det. I tisdags orkade jag inte när jag kom hem från skolan och när jag kom hem från träningen var både pappa och datorn borta. I onsdags, alltså igår så fölljde jag med Elin hem efter skolan och hon har inget internet plus att jag var social med henne, Amanda och Olivia. Men idag är jag hemma och skriver. Jag slutade vid tolv idag och då tog jag en buss till Valla där mamma kom och hämtade mig, sen dess har jag gjort läxor och det ska jag väl fortsätta med.

Mina lungor har börjat göra ont igen så jag tror inte att det blir någon träning för min del är heldre hemma och vilar mig. Har ju match i helgen så vi får väl se om jag blir uttagen till den. Om det ens blir någon match förresten, det är ju en parasit här i Östersund så några i laget har drabbats av den och även andra skulle kunna drabbas eftersom vi druckit vatten på skolan och så. Aja, det visar sig hur det blir med den äckliga parasiten.

RSS 2.0