skumtomte

Sitter framför tvn med hela familjen och mumsar på en skumtomte. Det är nog det godaste julgodis som finns. NOOMNOOM!!
Snart måste man börja göra eget julgodis, kakor, lussekatter och sånt där juligt som man bara måste ha.


Dagen.

Hej. Nu är jag hemma från skolan, skulle egentligen suttit på ett programmöte nu men jag skippade det och åkte hem istället. Vi fick inget vatten till lunchen idag heller, på grund av den där parasiten som jag pratade om. Det har i alla fall kommit provsvar och det finns parasiter i Östersunds vatten. Jag undrar hur dom ska få bort parasiterna och hur länge östersundsborna måste koka sitt vatten. Jag har i alla fall lovat min vän Elin att ta med mig en stor flaska med vatten till henne imorgon, eftersom inte mitt vatten innehåller parasiter.

Imorse var jag uppe på bageriet och vi förberedde för morgondagen. Vi ska öppna våran butik för första gången så vi la upp kakor, mazariner, biskvier och mycket mer på brickor och ställde in i kylen så att dom bara är att ta fram imorgon när vi ska öppna. Sen packeterade vi saffransskorpor och gjorde fina lappar till dem och satte på små stjärnklistermärken.


det kliar

Nu går jag och lägger mig, jag orkar inte sitta uppe längre. Ska ju faktiskt upp tidigt imorgon också, har ju bageri klockan åtta och sedan har jag massor med andra lektioner framför mig också. Till exempel idrott, men då har vi någon plugga inför provet lektion så då slipper jag släpa på idrottsgrejer och förhoppningsvis så slutar vi lite tidigare. Hehe!! Jag har även märkt att det är jobbigt att ta hål i öronen, för det kliar som tusan just nu och jag vill typ slita bort örhänget och klia jättemycket. Men det får jag ju inte så jag ska stå ut i typ 6 - 7 veckor till.

Nattinatti

det kliar

Nu går jag och lägger mig, jag orkar inte sitta uppe längre. Ska ju faktiskt upp tidigt imorgon också, har ju bageri klockan åtta och sedan har jag massor med andra lektioner framför mig också. Till exempel idrott, men då har vi någon plugga inför provet lektion så då slipper jag släpa på idrottsgrejer och förhoppningsvis så slutar vi lite tidigare. Hehe!! Jag har även märkt att det är jobbigt att ta hål i öronen, för det kliar som tusan just nu och jag vill typ slita bort örhänget och klia jättemycket. Men det får jag ju inte så jag ska stå ut i typ 6 - 7 veckor till.

Nattinatti

adventsmys

Nu vill jag ha glögg, muffins och pepparkakor. Mysigt!!

första advent



Advent är mysigt, vi lyssnar på julmusik och ida har bakat kardemummamuffins som vi ska äta till glöggen lite senare. Mamma springer omkring och adventpyntar lite grann med stjärnor i fönstrena och ljusstakar lite här och där. Man känner att det är inte långt kvar till jul nu och jag blir lite smått stressad med tanke på alla julklappar man ska köpa och sånt. M;en det ordnar sig nog.

På onsdag är det första december och om jag hade varit liten så hade jag varit överlycklig för att jag skulle få öppna första paketet på paketkalendern som jag hade när jag var mindre. Ett paket för varje dag och det första man gjorde när man vaknade var att slita upp paketet och kolla vad det var för roliga småsaker där i. Nu skulle det dock inte vara lika roligt längre så vi har inte kvar paketkalender längre.

adventsfika

Idag är det första advent men vi har inte tänt något ljus än, vi gör väl det ikväll tror jag. Men u ska jag åka på adventsfika hos min kusin. Trevligt!!

Kyla

Hej. Jag är vaken, har ätit frukost, klätt på mig och sånt. Skulle gärna vilja gå ut och gå, men det är svinkallt ute. Träden är helt vita av frostat snö och allt är helt stilla. Det är så fint men usch så kallt. Bara man öpnnar dörren en snabbis så fryser man ju ihjäl. Det kommer ju även bli den kallaste vintern på tusen år så troligen kommer det vara alldeles för kallt för att gå ut och gå eller att åka lite skidor. Svinigt!!

Snart ska jag gå och städa på mitt rum, men det är så tråkigt så jag vet inte riktigt om jag kommer orka flytta på mig. Haha!! Men det måste ju göras, och jag orkar ju inte mitt i veckan för då har man fullt upp med skolan och så.


så mycket bättre

Hejhejhallå. Nu sitter jag och kollar på "så mycket bättre", äter mitt godis och dricker min underbara fanta. Mums återigen! Jag funderar även på hur mitt pepparkakshus ska se ut, ritar lite på paint och sådär. Jag hittade en fin pepparkaksgrej som ser ut som en karusell som jag kanske ska göra, men det vet jag inte än. Måste tänka lite mer innan jag bestämmer mig.

Fantastiska fanta

Sitter just nu framför tvn och mumsar på lite maltesers och sura bilar. Mums! Dricker även min favoritdryck, nämligen fanta. Det är nog världens godaste dricka.. Eller har jag fel? jag har ju naturligtvis inte smakat alla drickor men det är absolut den godaste jag druckit. Mumsfillibabba säger jag bara!!




pepparkakshus

Jag sitter och mumsar på en kinder maxi och letar efter ritningar på pepparkakshus, vi ska göra peppakakshus på skolan nu några fredagar framöver och jag vill inte att mitt ska se ut som någon annans. Så antingen letar jag reda på något udda på internet eller så ritar jag ett själv.

Det kanske ska se ut som nedan. Lite kärlek och så. Haha!

parasiter

Hejsan. Igår bajade jag den där sockerkakan som jag skrivit om. Den blev mumsig, lite söt kanske men den gick ju i alla fall att äta. Höhöhö..

Imorse fick jag höra att vattnet i Östersud och på några andra ställen är förorenat och innehåller någon pazrasit som gör att man blir magsjuk, men som tur är så bor ju jag inte i Östersund eller något av de andra ställena så jag kan fortfarande dricka det mumsiga vattnet vi har här. Gottigottgott! Men då förstår man i alla fall varför det är så många som varit/är magsjuka. Stackarna!

sockerkaka

Nu har jag ätit middag och kollar nu på tvn, det är tråkigt men det börjar nog något roligt pogram snart. Fast jga funderar på att gå och baka en kaka istället. Men jag vet inte riktigt vad för kaka, kanske den där lyxsockerkakan som jag har skrivit om. Den kanske är superdupergod och värd att göra, eller så är den inte god och ovärd att göra. Men jag gör den nog ändå, för jag kan ju inte få reda på svaret om jag inte gör den.

26 november

Tjenixen. Idag har jag gjort klart min marsipantavla ev-lektionen. Den blev ganska ful, vissa tomtar ser ut som mördarsniglar som Leif sa. Haha!! Sen var det lunch och vi fick skriva på några papper om vad vi tycker om vegitarisk mat och att dom har det en dag i veckan på våran skola. Jag tycker i alla fall att det mesta vegitariska vi ätit inte är gott. Dom har ju ändå ett vegitariskt och ett vanligt alternativ så jag fattar inte att dom måste ha en heldag med två vegitariska alternativ. Efter lunchen hade vi i alla fall engelska och jag och Amanda körde wordgame. Man ska förklara orden som står på lapparna.

Efter skolan åkte jag ner på stan med Linnéa och vi gick omkring och kollade på lite julklappar, men som vanligt så köpte jag inget. Vet inte riktigt vad jag ska köpa till mamma, pappa och Ida. Dom har ju typ inget som dom önskar sig heller så det blir lite svårt. Men någonting ska jag nog komma på.


nattsnack

Pratade tydligen i sömnen inatt!! Det var någonting om någon handdukskrok som pappa skulle ha eller nått. Jag vaknade i alla fall till lite på slutet av allt svamlande så jag var vid liv när mamma sa:

Mamma "vart har du den då?" (kroken alltså)

jag "i handen... eller jag har ju inget i handen! då kan jag ju lägga mig igen"

Mamma "vad gör du då?"

Jag "eller oj, jag ligger ju redan ner" sen hade jag skrattat jättemycket tydligen! Haha

gosen

Sitter och gosar med Lakrits, han är så söt och grejs! orkar inte skriva allt vad han är här. Men jag kan ju i alla fall skriva att han är en av världens bästa katter som pappa sa igår.


julklappar

Hej. Nu är jag hemma från skolan, eller det har jag varit ett tag men jag har fikat lite och sedan har jag pratat med min mor och kollat igenom posten lite grann. Dagen har varit tråkig, vi hade sovmorgon till 09.55 och då hade vi svenska. Sen hade vi engelska och efter det hade vi livsmedelskunskapsprov. Det sög för jag hade inte pluggat så mycket men det hade ju ingen annan heller. Hehe!!! Efter skolan så åkte vi ner på stan och gick omkringg och åter igen letade efter julklappar till julklappsspelet. Hittade ju såklart inget jag köpte heller.

Just nu sitter jag och funderar på om jag ska baka den där lyxsockerkakan sen eller nått.

julklappar

Tjenixen igen. Sitter och funderar på vad man ska önska sig i julklapp förutom peningen. Kanske Id smink, det tycker Ida att jag ska önska mig i alla fall så jag har faktiskt skrivit ner det på min "linas önskan" listan. Höhö!! Sen vill jag ju ha örhängen, armband och ringar. Speciellt örhängen eftersom jag precis har tagit hål. Undra om det är många som tar hål i öronen i min ålder?! Kanske, kanske inte.

24 november

Shit!! Det är bara en månad kvar till julafton nu. Och jag vet inte vad jag ska önska mig eller vad jag ska köpa till resten av familjen. Jag har bara köpt en julklapp än och det är ju inte ens en personlig, den ska vara till julklappsspelet och det är inte det viktigaste ju!! USCH, vad stressad jag blir av att tänka på det.

öronhål

Hejsan. Idag har jag haft utvecklingssamtal med min mentor, det gick bra och hon tyckte att det verkade som att det inte fanns några problem alls och det gör det ju inte heller. Efter utvecklingssamtalet så stod jag och knackade på till salen där vi skulle ha lektion men ingen öppnade så då skrev jag och frågade vart vi var och fick svar att vi skulle se en konsert i aulan, så jag sprang dit och tittade jag också.
Efter skolan åkte jag, Linnéa, Elin och Olivia ner på stan. Vi gick på Törners och fikade, ner på Hobby boden och letade en boa till Olivia och sedan gick vi till Parelle och tog hål i mina öron. Det gjorde inte så ont, sved till lite bara, Linnéa var typ mer nervös än vad jag var. Haha!

vit chokladmousse

Ida gör vit chokladmousse och jag tycker att det tar alldeles för lång tid innan man får äta den. Måste fan vänta till halv tio och det orkar jag nog inte, men jag vill jag vill jag vill. Får väl se hur det blir med det. Imorgon ska jag i alla fall baka en mandelmassakaka som är som en lyxvariant av sockerkaka, mums!

Vi håller på att lägga golv i sovrummen och hallen. Mamma dammsuger hela tiden och det låter så mycket att jag nästan blir galen och får lust att trycka in bomull i öronen så att jag inte hör någonting alls. Men det blir i alla fall fint, tycker jag. Vi har även målat om i mamma och pappas rum, så nu har alla fina rum. Höhöhöhö...

lungor och bageri

Hej. Jag har fortfarande ont i mina lungor så mamma lät mig inte gå på innebandyträningen. Sorgligt, men det är nog bäst att låta bli ändå. Jag vill ju inte direkt att det blir värre än det är. Pappa tycker i alla fall att jag ska vänta denna vecka och om det blir värre eller är kvar nästa vecka så ska jag gå till doktorn, så jag gör som han säger.

Idag har jag i alla fall bakat bröd och sedan städade vi bageriet. Nästa vecka ska vi öppna butiken och det ska bli roligt även fasst det mest kommer gamla människor. Men dom kan ju vara roliga dom också. Hehe! Men jag ska inte stå i kassan första gången men sen framöver så kommer jag nog stå där ett antal gånger. Det ska bli kul.

smärta

Hej. I helgen var jag i Sundsvall och hade då ingen tillgång till att skriva. Men nu har jag kommit hem och vi förlorade ena matchen  men vann den andra. Helgen blev bra tycker jag, förutom att jag fick en utvisning förstås. Hehe!

cool tjej!!


Idag har jag ju såklart varit på skolan, vi var på bageriet och jag gjorde strasskakor och sedan gjorde jag kanelkransar och kanellängder. Sen hade vi datakunskap, engelska och sist hade vi idrott. Men jag var inte med på idrotten för jag har ont i mina lungor när jag andas så det kändes inte som att det var så bra att träna. Om jag fortsätter att ha ont imorgon så måste jag nog gå till doktorn och kolla vad det är för fel.


nu blir det sängen

Nu ska jag gå och lägga mig. SKriver igen på söndag eller måndag. godnatt!!

Juice

Kollar på Idol och hejar på Olle och Jay, mest Jay såklart. Höhö!! Men han har en ful kjol (kilt) på sig idag och det är ganska fult. Eller det är fult, men det skiter väl jag i. Det är ju musiken man lyssnar på.

Ida tycker att jag beter mig som en psykopat idag men det var ju inget ovanligt. Haha!! Mamma retas och jag säger att jag aldrig kommer hem från sundsvall imorgon och då blir hon ledsen så jag åker nog hem ändå, fast på söndag. Pappa är inte hemma så han kan inte tycka någonting eller reta mig. Fast jag tror att han kan tycka att jag är lite knäpp ibland. Men alla är väl lite knäpp nångång, eller?

en trött tjej

Tjosan. Nu har jag packat allt inför helgen och satte mig precis här. Jag upptäckte även att min tandställning har lossnat lite och det är ju tråkigt för det kan inte fixas nu när det är helg. Jag får väl ringa på måndag och boka en ny tid så att det fixas så fort som möjligt. Jag ska nog sluta äta godis!

Idag har jag i alla fall börjat på min tavla i marsipan, lite pilligt men ganska roligt. Efter det så hade vi engelska och jag höll på att somna när vi lyssnade på någon text, fasst jag tror inte att jag var ensam med att nästan somna. Det var ganska många som låg över sina bänkar. Efter skolan åkte jag till lillänge och gick in på Skopunkten, hittade ett par skor och det gjorde även pappa. Sen hjälpte vi mamma att hitta lite nya kläder inne på Lindex. Hon blev nog nöjd tror jag.

En bild från Idas iphone

stand by me

Hejsan. Idag har jag varit på skolan och det hände inte så mycket förutom att vi kollade på någon film i aulan. Den hette "stand by me" tror jag. Den var bra tycker jag, men ett tag var det ganska segt att kolla. Efter skolan så åkte jag ner på stan och kollade på skor för mina skor har börjat tappa sulan, så jag behöver verkligen nya skor. Ska väl kolla vidare imorgon och hoppas på att jag hittar några najsiga skor.

Snart ska jag gå och sova för jag ska upp tidigt imorgon. Börjar klockan åtta och ska då till bageriet och göra en tavla av marsipan eller deg. Det ska bli roligt, hoppas jag i alla fall, höhö. På lördagmorgon åker jag till sundsvall med innebandyn och kommer hem på söndag kväll. Vi ska alltså sova borta igen, hoppas att det blir skoj.

snart är det jul igen..

Hejhejhej. Idag har jag varit på skolan förstås, men efter skolan åkte jag ner på stan och kollade på julklappar till julklappsspelet. Jag ska hitta fyra paket mellan 20 - 30 kronor. Jag hittade några som jag kanske ska köpa, men tyvär så kan jag ju inte säga vad grejerna är för något. Måste även be mamma, pappa och Ida att skriva ner något dom önskar sig så att jag har något att välja mellan när det gäller att köpa till dom. Det är fan julafton snart!! Typ en och en halv vecka kvar till första advent bara. Jag blir jättestressad...

Nu ska jag byta kanal på tvn och kolla på bonde söker fru istället för att tänka på julen.

Tisdag

Hejsan. Ojejoj vad länge sedan det var jag skrev nu, men det struntar jag faktiskt i. Jag har inte suttit med datorn i knät sedan i fredags, och det känns faktiskt ganska skönt. Har i alla fall varit i Sundsvall och spelat matcher, vi vann den första matchen på lördagen och förlorade den andra på söndagen.

Nu sitter jag och kollar på ett inspelat pogram av Robinson men jag kanske ska gå och sova istället. Imorgon har jag sovmorgon och ska åka med Ida till skolan, härligt!!

sover

Nu skiter jag i allt och går till min säng och sover i några timmar. Jag kommer troligen inte skriva mer här förns på söndag kväll. Möjligen får jag lite tid över imorgonbitti så då kan jag skriva några rader då, men annars var det ju skitsamma!

Nattinatti.

Cirkus Möller & Idol

Jag har äntligen packat klart och sitter just nu och kollar på Cirkus Möller. Kollade även på Idol innan Cirkus Möller och jag tycker nog att Jay Smith är den bästa av dom alla, så jag hoppas att han inte behöver duellera. Höhö!!

Packar

Nu ska jag packa inför helgen som jag tror kommer bli riktigt rolig. Vi åker klockan elva imorgon så man får ju lite sovmorgon då också, och det känns skönt. Jag hatar när man åker vid typ åtta på morgonen, då är man så trött och jag kan inte sova så bra på bussar.

lussekatt

Det snöar för fullt och jag har julkänslor. Skulle vilja lyssna på lite julmusik och baka lussekatter men det känns för tidigt. Jag tänkte även köpa en pepparkaksdeg när jag var på affärn häromdagen men jag måste hålla mig in till sista veckan i november i alla fall. Kanske ska dricka lite glögg bara för att, men nej det är för tidigt.

Snart kommer Ida och mamma hem och det blir skoj, för just nu sitter jag uppe helt ensam eftersom pappa sover hela dagarna och jobbar och sliter på nätterna. Han är tråkig han! Katterna är inte heller så sociala, det enda dom gör är att sova, äta och jama lite grann.

galen katt

Godmorgon eller kanske goddag! Jag har i alla fall precis vaknat och det var riktigt skönt att sova förutom att pappa ringde och väckte mig när klockan var typ åtta, han sa att jag skulle låsa upp dörren för han hade ingen nyckel men när jag klev upp för att låsa upp dörren så var ju både mamma och Ida uppe och vakna så han kunde ju ha ringt dom istället.

Nu sitter jag med min frukost och har en katt som glor på mig. Kan hon inte gå och lägga sig nån gång, det är irriterande när hon bara sitter på golvet och glor på mig som att hon skulle vilja riva ur ögonen på mig eller nått. Haha, jag hoppas ju att hon inte tänker så i och för sig.

matchen

Hejsan. Har inte hunnit skriva idag eftersom dagen bestod av fem lektioner och sedan åkte jag hem, sov för att jag hade så ont i huvudet, klev upp och åt middag och tog en tablett mot huvudvärken, sen åkte jag till stan för att spela match mot IBFF. Tyvär så förlorade vi, men det är bara att ladda inför matcherna vi har i helgen. Vi ska bo på hotell och ha mys eftersom båda matcherna är borta.

Nu ska jag gå och lägga mig. Det ska bli riktigt skönt och det känns som att det behövs. Imorgon är vi lediga så jag kan sova extra länge utan att någon väcker mig och säger att frukosten är klar och att vi ska åka om en timme. Det är jobbigt, men man måste ju gå i skolan för att lära sig något. Plus att det är roligt när man väl är där, man träffar vänner och sånt skoj.

Kissarna

Nu sitter jag och kollar på tv, det är ganska tråkigt men jag ska gå och sova snart. Jag är jättetrött men jag vet inte varför, det kan ju bero på vädret eller något. Hoppas det i alla fall så att jag inte kommer bli sjuk eller nått!

Nu när det är så kallt ute så vill knappt katterna gå ut och det förstår man ju. Så vi borde ta in kattlådan snart så att dom kan få vara inne hur mycket dom vill. Plus att dom har blivit jätte tiggiga och om man sitter och äter så kan dom typ lägga upp framtassarna på stolen och kika upp på bordet. Jobbiga helt enkelt men väldigt söta. Hihi.

En bild på Lake som Ida har tagit.

snow

Hejhej. Nu är jag hemma från skolan och har precis fikat lite med mamma och pappa. Jag har fortfarande ont i huvudet och hade det redan när jag vaknade imorse men då trodde jag att det skulle försvinna, men nej självklart inte! Jag fryser även superdupermycket om mina händer så jag kan inte ha några ringar för dom glider bara av. Tror att jag ska gå omkring här hemma med vantar och mina mysiga tofflor. Det snöar ganska mycket och det känns som att det snart är jul och jag blir nästan stressad med tanken på julklappar, vad ska man önska sig och vad ska man ge bort?? Ska i alla fall köpa fyra små saker till julklappsspelet och dom ska kosta mellan 20-30 krokor.



Juste, jag hade nästan glömt bort att det är farsdag på söndag så jag måste införskaffa ett paket till min far också!!

onsdags grejs

Hej. Nu har jag lunch och ska ha matte om ett tag. Det är tråkigt, men man överlever när det är sista lektionen. Jag tror att jag ska ta bussen till frösöläger sen så att jag kommer hem tidigt. Eller så kanske mamma jobbar så att jag kan åka med henne hem, fast jag tror nästan inte att hon gör det tråkigt nog. Började i alla fall 10.10 idag och slutar 14.05 så det är en ganska kort dag gemfört vad jag brukar ha. Nu ska jag gå och vara social med mina vänner!!

jobbig dag

Hej. Nu är jag hemma från skolan och har precis ätit middag. Jag har ont i huvudet, är jättetrött och ska snart iväg på träning. Känner mig inte så pepp för det men det är väl bara att skita i allt och kämpa. Håller även på att sälja massa rabatthäften för innebandyn, ska sälja 15st och har bara sålt 7st än. Men det går bättre än jag trodde det skulle göra.

Efter träningen så ska jag ta en lång och varm dusch, fika och sedan går jag nog och lägger mig. Det ska bli skönt att sova och imorgon har jag sovmorgon så jag hoppas att Ida kör bil så att jag kan åka med henne annars måste jag kliva upp supertidigt och det orkar jag verkligen inte.

Sov gott eller nått!

gamla goa tider

Morgon. Nu ska jag ta på mig vinterjackan och börja den långa vandringen till bussen. Det är inte som när man var liten längre, då man bara gick ut genom dörren och bussen stod där och väntade på en. Hahaha! det var gamla tider det..

traskar upp till bussen imorgon.

När jag hade blivit helt klar med min bokrecension så såg jag att den skulle vara på minst 700 ord och jag hade bara skrivit 300 så då var det bara att fortsätta skriva en massa fjaller. Men jag har fortfarande inte skrivit 700 ord men jag orkar verkligen inte skriva mer så jag sket i det nu och skickar väl in den som den är.

Nu ska jag väl kolla på lite tv och sedan ska jag gå och lägga mig för imorgon så måste jag gå upp till bussen och det känns jättejobbigt och kallt men jag kanske överlever lite kyla. Man borde vara liten och springa omkring i en varm och gosig overall, men nu är man inte liten och har ingen overall heller. Sorgligt!

titta vad mysigt!

badet

Hej. Nu har jag kommit hem från badet, det var ganska skönt att bada och när vi hade simmat några längder så fick vi fritt så då åkte vi rutchbanan två gånger. Jag tappade även bort armbandet som man låser upp skåpet med så vi sprang omkring och letade efter det. Tydligen så var det en insug i rutchbanan som den hade fastnat i. Höhö!!

Just nu sitter jag och ska skriva en bokrecension. Det känns jobbigt men det är något som måste göras eftersom den ska vara klar på onsdag och jag har träning imorgon så jag hinner inte skriva den då.

lunch

Hej. Nu har jag lunch och ska snart ha lektion igen, tråkigt!! Sen blir det bad med dom i hotell och resturang, varför har vi inte egen idrott, bara livsmedelspogramet?? dåligt tycker jag! Menmen, vi överlever nog detta år med hr. Höhö.

åker och badar

Tror att jag stänger ner datorn, packar min badkläder, hoppar på cykeln och tar ett kvällsdopp! Nerå, det är nog för kallt för det. Men jag stänger nog ner datorn och packar badkläderna inför idrotten imorgon. Vi ska tydligen ha bad på storsjöbadet och det känns jobbigt, fast det är ganska skönt att simma så vi får väl se hur det blir.




I taket lyser stjärnorna

Hej. Maten jag lagade igår blev god. Jag tyckte inte att vårrullarna blev så goda som jag hade hoppats men kycklingwooken blev bra i alla fall. Men jag tror att man blir ganska mätt av att laga mat, typ matosen eller nått. Höhö!

Åkte ju till stan igårkväll och det var skoj. Från början var det bara jag och Olivia men efter någon timme gick vi och mötte Amanda. Vi gick på Hemköp och köpte godis, dricka och chips. Sedan mötte vi upp Sanna och Hampus som följde med hem till Olivia, vi skulle kolla på The locals men bytte film ganska snabbt för det var ingen som var riktigt sugen på skräck. Vi kollade på I taket lyser stjärnorna istället.



Idag sov vi till tolv ungefär och Amanda gnisslade tänder så man knappt kunde sova. Haha! Sen åt vi frukost och efter det så klädde vi på oss och gick ner på stan, inte så många affärer öppna men det var skoj ändå. Sen åkte jag hem och fick lite middag och snart ska jag kolla på Ensam mamma söker.

sköj

Flickan blev glad att frukosten var klar när jag väckte henne. Men hon blev lite tjurig när ägget var svårskalat men det kunde ju inte jag rå för. Hon blev i alla fall så mätt som hon inte varit på länge och det var ju bra.

Nu är det bestämt att jag ska till stan ikväll och vara hemma hos Olivia. Det blir nog film och en massa onyttigheter men det är det värt, onyttigheterna alltså. Det blir nog sköj tror jag. Hehe!

ägg

Kokar ägg till mig och Ida, jag vet inte om hon vill ha ägg till frukost för hon sover än. Men jag hoppas att hon vill ha det nu när jag kokar ett åt henne. Ett ägg verkar ha liv inne i sig, som en kyckling eller så. För den studsar omkring i kastrullen som om kycklingen tycker att det är för varmt och vill ut. Tänk om det skulle vara så, då dödar jag ett litet liv. Sorgligt!

Vädret är inte på topp idag, det blåser och i bland blåser det så hårt så att det känns som att huste ska lossna och flyga iväg. Men det tror jag inte händer faktiskt, eller det skulle ju kunna bli så om det kommer en orkan eller vad det heter. Typ som i Haiti där var det ju en jordbävning för inte så länge sen och nu är det en orkan som kommer in över deras land, stackarna som knappt har tak över huvudet efter jordbävningen.


summerbreeze

Hej. Jag har nyss vaknat men är fortfarande lika trött, kan inte somna om så lika bra att kliva upp och göra ingenting. Jag är inte ens hungrig vilket jag brukar vara när jag vaknar på morgonen, så jag väntar nog lite med frukosten också. Just nu sitter jag och lyssnar på johnossi. Dom var ju förresten i stan och spelade igår men jag var tyvär inte där och kollade.

Jag saknar sommaren, vill ha sol och värme.


Idag ska jag bara laga mat till familjen och sen på kvällen så ska jag kanske till stan. Maten kommer i alla fall bestå av vegitariska vårrullar och thaikryddad kyckling med glasnudlar. Hoppas det blir lika gott som det låter. Hehe!

fixat lite

Nu har det fixats lite med bloggen. Blev bra tycker jag, tack Ida!!!

Snart är lovet slut och det känns lite jobbigt men ändå skönt. Jag har inte gjort så mycket under lovet men det kan vara skönt det också. Imorgon kanske jag ska träffa några från klassen och hitta på något skoj men det är inte klart ännu, hoppas på det i alla fall. Har ingen bild på klassen tyvär, men jag kanske visar när skolkatalogen har kommit. Höhö.

Snart blir det middag och efter det ska jag marinera mina kycklingar och sedan ska jag göra risalamalta. Är megasugen på det just nu, lägntar verkligen till julen. Men bara för risalamaltan, skinkstuten och julklappsspelet.

woop woop



Jaha

kass uppdatering

Hej. Igår skrev jag inte ett enda inlägg men jag åkte in till stan vid åtta och kom inte hem förns fem. Jag träffade inte bara Elin och Linnéa utan även Olivia, Amanda, Sanna och Arthur. Det blev inte nån lång stund med Sanna och Arthur för Sanna skulle iväg och klippa sig. Men jag och resten av gänget gick och fikade, vi satt nog på fiket i flera timmar. Det var riktigt mysigt. Vi pratade om att hitta på något skoj på lördag så vi får väl se hur det blir med det.

När jag kom hem från stan så åt jag middag och sedan bytte jag om för att åka på träning, efter träningen så fanns det ingen dator hemma så då kunde jag inte skriva något inlägg. Men ni lär ju överlevt dagen ändå.

Nu sitter jag och myser med min katt och lyssnar på lite musik. Det är väl vad dagen kommer bestå av tror jag, eller jag ska marinera kyckling till middagen imorgon också. Det får jag absolut inte glömma bort för då blir det ingen middag och det skulle ju vara tråkigt.


Carina Berg är cool.

Nu sitter jag och kollar på Berg flyttar in och sen ska jag kolla på välkommen åter. Efter det vet jag inte vad jag ska göra, klå mamma på yatzy kanske eller nått sånt fjantigt. Men fjantigt är kul om man vinner förstås. Haha!!
Imorgon kanske jag ska in till stan och träffa Elin och Linnéa. Det vore ju trevligt men om jag ska träffa dom så måste jag åka in med mamma och hon börjar halv nio och dom kommer inte in till stan förns tio. Så jag får väl se om det blir någon stad eller inte.

lalalalaa

Nyss smakade jag på en kanellängd och den blev god, Ida tyckte att mammas kanellängd var finast och pappa tyckte att min var finast. Men jag tyckte nog att mammas såg godare ut. Nu sitter mamma och kollar på tv och jag ska läsa lite bloggar.
Jag och mamma var även ute och gick idag och det var skönt med lite frisk luft. Vi hittade en hästhage som vi aldrig sett förut men det fanns inga hästar där. Sen gick vi ner på stranden och gick längs vattnet tills man inte kunde gå längre, då gick vi hem.

kanellängd

Tjolahopp. Vaknade för ungefär en och en halv timme sedan, då klädde jag på mig och sedan hjälpte jag mamma med bullbaket, vi gjorde två olika kanellängder så ska vi se vilken som blir bäst. Antingen min eller mammas, haha!

Nu sitter jag och kollar på lite bloggar och ska snart ta mig lite frukost. Sen ska jag kanske gå ut och gå med mamma om hon vill följa med förstås. Men det tror jag faktiskt att hon vill. Ikväll ska jag kanske till Erika men det skrev jag ju igår också så det vet ni ju redan.


ingen rubrik

Tja. Är hemma från träningen och ska snart gå och sova. Imorgon ska jag baka lite bullar med mamma och lära henne hur man gör en kanellängd för hon lyckas tydligen inte med sånna. Aja, får väl visa hur man ska göra så kanske hon kan sjävl till nästa gång. Sen på kvällen kanske jag ska till Erika och träffa lite gammalt folk, nej men tjejerna från nian. Får väl se hur det blir med det.

godnatt!!! :)

tisdag

Nu är jag hemma från stan. Jag köpte ingredienser till maten jag ska göra och den blir gjord på fredag eller lördag. Det blir i alla fall vårrullar och kycklingwok med glasnudlar, gott hoppas jag!

Snart ska jag hjälpa mamma att laga mat och sedan ska jag åka på träning, vi ska prata om matchen som vi spelade i söndags och sen ska vi väl träna stenhårt. Fast vi har inga målisar så det blir nog en ganska tråkig träning med mest passningsövningar, fast det är ju viktigt det med.

mat mat mat

Godmorgon. Igår skrev jag inte ett enda inlägg men jag städade nästan hela dagen och när jag hade städat klart satt jag mig och kollade igenom en massa rtecept för jag tänkte bjuda familjen på mat antingen på onsdag eller fredag. En sak som jag vet att jag ska göra är vårrullar, men sen vet jag inte mer. Ska googla på olika asiatiska rätter för att se om jag hittar något gott.

Nu sitter jag här i soffan helt ensam som människa eftersom pappa och Ida sover. Eller jag är ju inte ensam för smulan ligger ju här bredvid mig men hon sover också, och dessutom så räknas hon inte till arten männsika. Aja, skit samma! Sen ska jag kanske in till stan och köpa ingredienser till maten.

Nu måste jag kila, hejdå!!

RSS 2.0